Samengevat

Een Hoofd BHV voert de beleidsmatige kant van de bedrijfshulpverlening uit en geeft invulling aan de BHV-taken die wettelijk aan de werkgever zijn opgedragen. Een Hoofd BHV maakt de vertaalslag van Arbo-beleid naar concrete maatregelen. Ook de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van een voorgevallen calamiteit behoren tot het takenpakket.

De cursus bestaat uit twee lesdagen en een examendag in een periode van 16 weken. In de tussenliggende periode krijgt de cursist tien weken de tijd om een beleidsplan op te stellen ten behoeve van de eigen BHV-organisatie.

De cursist leert als beginnend hoofd-BHV om een BHV-organisatie op te zetten en in stand te houden. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Hij moet wel beschikken over enige leidinggevende en communicatieve vaardigheden en een HBO-werk- en denkniveau.

Bij goed gevolg van de cursus ontvangt de cursist het NIBHV diploma Hoofd BHV.

Over deze cursus

  • Praktijk is echt praktijk.
  • Kleine groepen
  • Zeer efficiënt en dus maar een halve dag
  • Dichtbij op één van de 22 locaties in Nederland of bij u op het bedrijf.

Over deze cursus

Wat houdt de cursus Ploegleider BHV in?
Tijdens deze cursus word de rol van Hoofd BHV’er aangeleerd en leert u hoe u calamiteiten kunt voorkomen, beperken en om deze na afloop te evalueren. Daarnaast worden alle aspecten behandeld die onder de verantwoordelijkheid vallen van een Hoofd BHV zoals:

  • Wet- en regelgeving bedrijfshulpverlening;
  • alarmering- en communicatiemiddelen;
  • oefenen van scenario’s aan de hand van table-top oefeningen;
  • leidinggeven aan de BHV-inzet.

Doelgroep
U leert als beginnend Hoofd BHV (of Coördinator BHV) om een BHV-organisatie op te zetten en in stand te houden. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. U dient wel te beschikken over enige leidinggevende en communicatieve vaardigheden, evenals een HBO werk- en denkniveau.

Certificering
Gedurende de lesdag  wordt u beoordeeld op de praktijkhandelingen die u verricht. Bij goed gevolg ontvangt u het NIBHV diploma cursus hoofd BHV.

Locaties
U volgt de cursus hoofd BHV op één van de 22 locaties verspreid over heel Nederland of bij u op locatie.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Investering
De totale kosten voor de cursus hoofd BHV bedragen € 1199,- exclusief BTW. Dit is inclusief het les- en oefenmateriaal, het NIBHV-examen, locatiekosten en lunch.

Cursus Hoofd BHV op uw locatie
112BHV verzorgd de cursus hoofd BHV ook op uw locatie (min. 6 personen). Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Overige BHV cursussen en opleidingen
Naast de Cursus Hoofd BHV verzorgt 112BHV ook andere opleidingen en cursussen op het gebied van veiligheid op de werkvloer: Overige veiligheidstrainingen 112BHV

Heeft u vragen?

Er waren veel coöperatieve opdrachten waarbij je met elkaar en van elkaar kon leren. Dit is een leuke manier om alle belangrijke BHV onderdelen door te nemen.

Renske, Cursus BHV

Onze klanten en herkenningen