Samengevat

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en daarbij ontstaan meestal letsels aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken.

De cursus EHBO aan kinderen biedt cursisten de handvatten om op een adequate manier EHBO bij kinderen toe te passen.

Voor iedereen die met kinderen werkt, is het verstandig of zelfs verplicht om de cursus EHBO aan baby’s en kinderen te volgen. De cursist leert hier heel specifiek om letsel bij baby’s en kinderen te beoordelen en te behandelen in acute en niet acute situaties.

Gedurende de EHBO-praktijkbijeenkomst wordt onder toezicht van het Rode Kruis de cursist beoordeeld op de praktijkhandelingen die hij verricht. Bij een voldoende beoordeling ontvangt de cursist een erkend certificaat EHBO aan baby’s en kinderen van het Rode Kruis. Dit certificaat is door de Rijksoverheid goedgekeurd voor gastouders en valt ook binnen de Regeling Wet kinderopvang.

Over deze cursus

Prijs:
€215,-
  • Voldoet aan de eisen voor gastouders en valt binnen de Regeling Wet Kinderopvang
  • Praktijk is echt praktijk
  • Zeer efficiënt, praktijk in 5 uur
  • Aangeboden op locaties door heel Nederland

Over deze cursus

Doelgroep
Met de cursus EHBO verhoogt u uw kennis en vaardigheden om te kunnen helpen bij verschillende type verwondingen. Voor iedereen die met kinderen werkt, is het verstandig om de cursus EHBO aan baby’s en kinderen te volgen.

EHBO aan kinderen in de praktijk
In deze EHBO cursus leert u hoe u een kind veilige omgeving creëert door middel van preventieve maatregelen. Daarnaast is de cursus gericht op veel voorkomende ongevallen zoals een tand door de lip, vergiftiging door schoonmaakmiddelen of brandwonden.

Enkele voordelen van onze praktijktraining op een rij zijn:

  • Praktijk is echt praktijk.
  • Kleine groepen
  • Zeer efficiënt en dus maar een dag
  • Dichtbij op één van de 22 locaties in Nederland of bij u op het bedrijf.

Wilt u dat 112BHV een training verzorgt voor u en uw medewerkers op uw eigen locatie of op een locatie van 112BHV? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Certificering
De cursus wordt afgesloten met een toets. Een (Rode Kruis gecertificeerde) instructeur beoordeelt of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Indien u de cursus succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Rode Kruis.

EHBO Herhaling
De EHBO cursus van 112BHV is geschikt voor het halen en verlengen van uw EHBO diploma. Er is dus geen onderscheid tussen de EHBO basiscursus en de EHBO herhalingscursus. De herhalingscursist zal de theorie alleen sneller doorlopen of alleen die onderdelen bestuderen die zijn weggezakt. De praktijk is voor basis- en herhalingscursisten gelijk.

Investering
De kosten voor de cursus bedragen € 215,- (excl. btw). Dit is inclusief de kosten van lesmateriaal, Diploma van het Rode Kruis, locatie- en arrangementskosten.

Overige veiligheidstrainingen 112BHV

Heeft u vragen?

Er waren veel coöperatieve opdrachten waarbij je met elkaar en van elkaar kon leren. Dit is een leuke manier om alle belangrijke BHV onderdelen door te nemen.

Renske, Cursus BHV

Onze klanten en herkenningen