Een veilige en gezonde werkomgeving voorkomt slachtoffers

EHBO basis klassikaal

Met de EHBO cursus van 112bhv.nl leert u in 3 dagen hoe u verergering en uitbreiding van stoornissen en letsels, soms zelfs overlijden kunt voorkomen. 

Volg de EHBO cursus

Tijdens de EHBO cursus leren en oefenen de cursisten de door het Oranje Kruis opgestelde eindtermen op basis van kennis, herkennings- en uitvoeringsvaardigheid. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De 5 basisprincipes
  • Vitale lichaamsfuncties
  • Letsels
  • Materialen

Om het oefenen zo realistisch mogelijk te maken wordt een LOTUS-slachtoffer (LOTUS Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers) ingezet.

EHBO Examen

Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door een examenteam, bestaande uit medisch docent en een externe kaderinstructeur, aangevuld met 2 LOTUS-slachtoffers. Het omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte.

EHBO Diploma

Indien u het EHBO examen succesvol heeft afgerond, ontvangt u het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Dit is 2 jaar geldig indien u jaarlijks de herhalingscursus volgt.

Met een geldig diploma bent u verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer u Eerste Hulp verleent.

Duur EHBO cursus

De EHBO cursus duurt 3 dagen aaneensluitend, inclusief een halve dag examen.

Locaties

U volgt de EHBO praktijk op één van de 20 locaties verspreid over heel Nederland of bij u op locatie.

Kosten EHBO cursus

De kosten voor de EHBO cursus bedragen € 570,00 per cursist. Dit is inclusief het EHBO boek van het Oranje Kruis, examengeld, diploma en LOTUS-slachtoffer.  Kosten die samenhangen met het regelen van externe praktijklocaties en/of lunch zijn niet inbegrepen.

Incompany EHBO cursus

112bhv.nl verzorgt de EHBO cursus alleen Incompany. Deze cursus kan bij u op locatie gegeven worden, of op één van onze locaties in Nederland.  Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Overige BHV cursussen en opleidingen

Naast de EHBO basiscursus klassikaal verzorgt 112bhv.nl ook de volgende EHBO-cursussen